sâmbătă, 20 februarie 2016

Blogus

Remediu pentru imbunatatirea functiei cerebrale

Remediu pentru imbunatatirea functiei cerebrale


Exista o multime de modalitati de a imbunatati memoria in mod natural si pentru a preveni pierderile de memorie, odata cu varsta. Exista, de asemenea, unele remedii naturale, cu ingrediente sanatoase care s-au dovedit a imbunatati memoria, in urma unor studii stiintifice.

Unele plante sunt remarcabile pentru ca ajuta la imbunatatirea functiei cerebrale si a memoriei, in special pentru adultii de varsta mijlocie. Mai jos gasiti reteta unui tonic cerebral usor de preparat acasa:

Ingrediente:
2 parti gotu kola
2 parti frunze de ginkgo
1 parte menta
1/2 parte salvie
1/2 parte rozmarin

Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-un borcan si se acopera cu coniac. Se inchide etans si se lasa la macerat 6-8 saptamani, nu in lumina directa a soarelui. Agitati recipientul din cand in cand. Dupa trecerea timpului, strecurati tinctura si o depozitati intr-o sticla.

Mod de folosire

Se adauga o lingurita de acest tonic intr-un sfert de cana de apa sau ceai si beti de 3 ori pe zi, timp de 2-3 luni.

Cum lucreaza aceste plante pentru a-ti imbunatati memoria:
1. Rozmarin
Conform unui studiu, compusul chimic gasit in rozmarin 1,8-cineol este responsabil pentru o mai buna memorie si functionarea creierului.

De asemenea, a fost dovedit ca rozmarinul previne descompunerea acetilcolinei, un neurotransmitator care stimuleaza neuronii si care este legat de aparitia dementei.

2. Gotu Kola
Aceasta planta a fost folosita pentru imbunatatirea memoriei; stimuleaza circulatia sangelui la nivelul creierului. Studiile au aratat ca triterpenoidele din Gotu kola ajuta la reducerea anxietatii si sporesc capacitatea mentala.
Un alt studiu din 2008 a constatat ca extractul de Gotu Kola are capacitatea de a imbunatati starea de spirit si de a spori memoria.

3. Frunzele de ginkgo
Frunzele acestei plante ajuta la imbunatatirea functiei cerebrale prin furnizarea de mai mult oxigen la celule. Acest fapt se datoreaza flavonoizilor, responsabili pentru marirea micro-capilarelor din creier, astfel creste fluxul sanguin si nivelul de oxigen la nivelul creierului.

4. Menta
Menta creste puterea de concentrare si contine o cantitate buna de flavonoide, care poate preveni eficient imbatranirea creierului. Mirosul parfumat, de asemenea, ajuta la concentrarea simturilor si imbunatateste memoria.

5. Salvie
Aceasta planta are nenumarate avantaje pentru sanatate, inclusiv imbunatatirea memoriei si chiar prevenirea bolii Alzheimer.
Un test de la Universitatea din Newcastle a aratat ca oamenii care au luat capsule cu ulei de salvie si-au imbunatatit performantele intelectuale. Alte studii au aratat ca anumiti compusi din salvie ar putea oferi o alternativa la medicamentele administrate in boala Alzheimer.

Blogus

About Blogus -

Blogu lui Glen Glen, un blog informational cu stiri online din diferite surse

Subscribe to this Blog via Email :